torsdag 28. februar 2013

Andreas Feininger

Andreas Feininger var en amerikansk fotograf (27. Desember 1906 - 18. Februar 1999). Han var spesielt kjent for hans dynamiske svart hvitt fotografer av Manhattan. Han var født i Paris i Franrike. Hans foreldre var Julia Berg og Lyonel Feininger som var amerikansk med tysk opphav. Han vokste opp og utdannet seg som arkitekt i Tyskland. Senere flyttet han til Sverige og fokuserte på fotografi. Rett før 2. verdenskrig immigrerte han til USA hvor han jobbet som freelance fotograf.

Han ble kjent for hans fotografier av New York. Han likte også å fokusere på vitenskap og natur som man tydelig ser i hans fotografier. Han fotograferte ikke ofte portretter, men de få gangene han gjorde dette, ble de ikonisk.


"The Photojournalist" er kanskje det mest kjente fotografi. Han tok dette bildet av fotojournalist Dennis Stock for Life Magazine i 1951.

"S.S United States" ble tatt i N.Y. Harbor i 1952. 


Fotografiet er veldig mørkt, men siden bildet er svart hvitt funker kontrasten mellom veldig mørkt og veldig lyst. Komposisjonen i bildet er spennende med bilen i det gylne snitt og med folkemengden rundt bilen. 

"42nd Street" er tatt i Weehawken i 1942.

Feininger får fram ett levende uttrykk. Jeg syntes det er en spennende mørk hvitt kontast og kontrasten mellom statiske og dynamiske linjer gir dybde og volum i bildet. 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar